Midwintermiddag 2016

     
Wanneer er foto's beschikbaar zijn, kunt u ze hier bekijken.    
     

Zondagmiddag 11 december is het museum vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur geopend voor de midwintermiddag.

Deze middag kunt u in de schuur en op het deel terecht voor de volgende onderstaande activiteiten:

     

Midwintermiddag

 

 

In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen en een muziek ensemble o.l.v. Ira Wunnekink zorgt voor de omlijsting met o.a. melodieŽn in de kerstsfeer.

Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arreslee. Mocht er geen sneeuw zijn, gaat het tochtje per tentwagen.

Conny van Woudenberg geeft weefdemonstraties op het pas gerestaureerde weefgetouw uit 1687, en er wordt gequilt. Appie Lensink komt manden vlechten.

 Je kunt zien hoe je kerststukjes en vogeltaarten kunt maken en kerstkaarten kunt knippen. Veel van deze producten zijn dan ook te koop.

 

 

 
     
Er worden oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en Oud Hollandse wafels gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken.

Midwintermiddag

 
     

Midwintermiddag

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen. Midwinterhoornspecialist Gerrit Keuper is aanwezig om eventuele problemen van blazers te helpen oplossen. Verder is er een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn.

 
     
Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje GlŁhwein, een bord snert of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediŽnten om een gezellige middag te beleven.

Midwintermiddag