Publicaties

De Meester H.W. Heuvelstichting en enkele bestuursleden zijn betrokken bij een aantal publicaties waarin onder andere De Lebbenbrugge en Meester H.W. Heuvel genoemd worden. Een aantal boeken is te koop bij het museum.

Nieuw: De Lebbenbrugge: door de eeuwen heen

Teksten: Ben van Dijk. Meester H.W. Heuvelstichting, Borculo 2019.

Lebbenbrugge affiche kleinKennis van taal en geschiedenis leert je anders kijken naar de wereld om je heen.

De historie van dit authentieke en unieke gebouw aan een oude hessenweg en vlakbij het voormalige grensriviertje de Slinge en het prachtige Galgenveld zult u door het lezen van dit boek anders beleven. De ontwikkeling van katerstede, jachthuis, postplaats en tolboerderij tot museum geeft een beeld van permanente strijd om bestaanszekerheid. Een armlastige stichting die alle stormen trotserend, uiteindelijk de boerderij en de omgeving weet om te toveren tot een trefpunt voor historie, cultuur en natuur.

De Lebbenbrugge, het gebouw en zijn omgeving, blijft tot de verbeelding spreken.

"De Lebbenbrugge: door de eeuwen heen" is voor 7,50 euro te koop bij het museum en verder bij Toeristische Informatie Borculo/VVV, boekhandel CIGO te Borculo en boekhandel Lovink te Lochem. Bezorgkosten 3,50 euro.

 


 

Nieuw: De geheimen van den ouden weg

1343 voorkOp pad met meester Heuvel door het landschap, de natuur en de historie tussen Borculo en Barchem. Een wandeling van 12 kilometer vanuit museum De Lebbenbrugge.

Uitgeverij: Fagus, IJzerlo 2019 in opdracht van de Meester H.W. Heuvelstichting.
Teksten: Ben van Dijk, Willem Drok, Hendrik Willem Heuvel, Johan van Rhijn;
Foto's: archief Meester H.W. Heuvelstichting, Ben Tragterm Provincie Gelderland, Willem Drok;
Kaarten: Provincie Gelderland
ISBN 978-94-91634-74-1; NUR 502 Wandelgidsen.

'Meester' Hendrik Willem Heuvel (1864-1926) vertelde verhalen over het land en het volk van de Achterhoek. Zijn boek Oud Achterhoeksch boerenleven kende maar liefgst elf herdrukken en staat bij vele Achterhoekse gezinnen in de boekenkast. In zijn onbekende essay "De geheimen van den ouden weg" beschrijft hij een wandeling over de weg tussen Borculo en Barchem.

"De geheimen van den ouden weg" is voor 6,95 euro te koop bij het museum en verder bij Toeristische Informatie Borculo/VVV, boekhandel CIGO te Borculo, boekhandel Lovink te Lochem en Utrgeverij Fagus te IJzerlo. Bezorgkosten 3,50 euro.

Foto-impressie