Vrienden van de Lebbenbrugge

De vereniging is in 1994 opgericht om de Lebbenbrugge financieel te ondersteunen. De vereniging geeft financiële bijdragen voor het onderhoud en de verbetering  van het museum. Op de jaarlijkse ledenvergadering komt telkens een ander aspect van de boeiende streekcultuur aan de orde.

De leden van de vereniging hebben gratis toegang tot de Lebbenbrugge. Ook worden zij betrokken bij de activiteiten van het museum. De minimale jaarlijkse bijdrage bedraagt 15 euro, maar het mag natuurlijk altijd meer zijn.

Bankrekening: NL 89 INGB 00079992770

 

Bekijk ook de Studiekring H.W. Heuvel. U vindt hier bijdragen over H.W. Heuvel.

Of bekijk de jaarstukken van de vrienden van de Lebbenbrugge.

 

Lezing museum de Lebbenbrugge in Borculo over leven en werk van meester Heuvel

Wanneer: zaterdag 21 mei 2022 om 14.30 uur.
Waar: museum de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 Borculo.
Toegang: gratis.

Willem Ouweneel zal die middag een lezing houden over leven en werk van de bekende Borculose onderwijzer en streekkundige Hendrik Willem Heuvel (1864-1926). Dr. Willem J. Ouweneel is de hoofdredacteur van de boeken ‘Oolde mijn Oolde’ (verschenen in maart 2020), ‘Weg van Oolde’ (verschenen op 3 september 2021) en ‘Een nieuw Oolde’ (verschijnt najaar 2022).

  1. 'Oolde mijn Oolde' is de nieuwe titel van de jeugdherinneringen van meester Heuvel, die in 1927 voor het eerst verschenen onder de titel “Oud Achterhoeksch Boerenleven, het gehele jaar rond”, voorzien van inleidingen, toelichtende voetnoten en registers.
  2. In ‘Weg van Oolde’ wordt aan de hand van eigen teksten van Heuvel zijn groei naar volwassenheid geschetst tot aan zijn huwelijk. Ook dit boek is voorzien van inleidingen en toelichtende voetnoten die het leven en werk van Heuvel verklaren.
  3. En dit najaar komt op dezelfde wijze ‘Een nieuw Oolde’ uit over de jaren die Heuvel in Gelselaar en Borculo doorbracht.

Deze lezing is een initiatief van de Vereniging vrienden van de Lebbenbrugge maar deze is ook toegankelijk voor niet-leden.

 

Lid worden? 

Stuur uw gegevens naar het onderstaande adres 

Het adres van het secretariaat luidt:

Vereniging Vrienden van museum de Lebbenbrugge
t.a.v. ledenadministratie
Lebbenbruggedijk 25
7271 SB Borculo 

of gebruik onderstaand aanmeldformulier:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Foto-impressie