Lebbenbrugge: geregistreerd museum

Geregistreerd museumOp 12 november 2004 was het dan eindelijk zover. Op die dag mochten wij tijdens de die dag gehouden Contactdag van het Gelders Erfgoed te Zetten, het zo fel begeerde certificaat en bijhorend schildje in ontvangst nemen. Daarmee werd museum de Lebbenbrugge het vijftigste museum (van de ruim 250 musea of zich zo noemende instellingen) in de provincie Gelderland die zich “Geregistreerd Museum” mag noemen. 

Hieraan ging een periode vooraf waarin heel veel (vooral papier)werk verzet moest worden. Zo moest er een beleidsplan geschreven worden, moesten alle voorwerpen in het museum en de schuur geregistreerd en in een computerbestand vastgelegd worden. Daarnaast werd streng gekeken hoe het gesteld was met het behoud en beheer van het gebouw. Ook het aanname- en afstotingsbeleid werd opnieuw onder de loep genomen. 

Tijdens de uitreiking werd nog eens duidelijk uitgelegd waarom het zo van belang is dat ieder zichzelf respecterend museum er voor moet zorgen als zodanig geregistreerd te worden. De verwende museumbezoeker stelt immers steeds meer eisen. 

Foto-impressie