Museum De Lebbenbrugge


TIJDREIZEN IN DE LEBBENBRUGGE

met ons educatieproject 


Vanaf 2023 is museum De Lebbenbrugge ook onderdeel van het educatieve programma van Culturije, cultuur- en erfgoedpartner van de gemeente Berkelland. De Lebbenbrugge biedt voor leerlingen van groep 7 van de basisschool een lesprogramma aan over Reizen In De Tijd. Zij maken kennis met "het leven van toen" en kijken met die ogen naar het "leven van nu".


Het lesprogramma is, samen met de werkgroep educatie van het museum, opgezet door onderwijsontwikkelaar Doremiek Lamain, en bestaat uit een afwisselend pakket aan opdrachten waarbij de leerlingen lezen, rekenen, ervaren, doen en spelen. De leerlingen worden begeleid door de werkgroep educatie; een groep enthousiaste vrijwilligers van De Lebbenbrugge.

Voor wie

* Voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Berkelland en binnenkort ook voor scholen in Oost-Gelre.  Neem contact op met Culturije.


 * Scholen buiten deze twee gemeenten kunnen het educatieve programma boeken via Reizen in de Tijd (Mijn huis staat in ...)of direct contact opnemen met de contactpersoon educatie van De Lebbenbrugge.


periode, lesduur en tijdstip

* Van mei t/m oktober, ma t/m vr. van 09.00 uur tot 11.00 uur.  Inclusief de ontvangst, een pauze en de afsluiting duurt het programma ongeveer 120 minuten.


kosten

* Museum De Lebbenbrugge vraagt voor dit educatieve programma een bijdrage van € 85,00 per twee uur voor de hele groep. Voor scholen uit Berkelland (en binnenkort ook Oost-Gelre) loopt de betaling via Culturije, voor overige scholen via De Lebbenbrugge zelf.


Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen educatie, Jans of Loes.



Hieronder ziet u een foto-impressie van een bezoek van leerlingen van groep 7 van de Jorisschool uit Borculo, zij deden de pilot en waren zowel tijdens de les als na afloop zeer enthousiast.


Klik hier voor direct contact met Culturije.


Leerlingen reizen door de tijd bij museum De Lebbenbrugge.

Zij werken aan een diversiteit van opdrachten en leren zo over "leven van destijds"


Share by: